Alliance française - Viborg

Logo

Forside Praktisk Om

Efterårsprogrammet 2019:

Yderligere oplysninger på Facebook.

Onsdag den 4. december kl. 19.00:

Franske sange incl julesange ved Magali Michaut med ost & rødvin. Magali Michaut vil synge for os på fransk, og i pausen vil Peter Dahl introducere nogle franske vine med smagsprøver og mulighed for bestilling.

Tilmelding senest mandag den 2. december kl 9 til Hanne Munk, hanne@munk.be.

Sted: Viborg Katedralskoles bibliotek. Entré: Medlemmer 100 kr/andre 100 kr. Det musikalske program præsenteres på fransk og dansk. Vinintroduktionen er på dansk.

Tirsdag den 5. november kl. 19.30:

Wichmann Rasmus Wichmann cand. mag. holder foredrag med titlen: Danskere i Solkongens Frankrig.

Året er 1690. Solkongen, Ludvig 14., nyder sin "petit couvert" foran hoffet, da der kommer besked om at 2 skibe med forstærkninger til den fjendtlige, engelske hær er blevet kapret. Da skibene viser sig at indeholde danske soldater, så trækker det op til en diplomatisk krise. Danmark skulle jo forestille at være neutralt! Heldigvis står der en arbejdsløs, dansk oberst på sidelinjen. Han har en vanvittig plan - at holde Danmark ude af en storkrig, ved at lade danske tropper kæmpe på både fransk og engelsk side. Hør mere om danskere der levede og overlevede i Frankrig under Solkongens kostbare arvefølgekrige. Den ambitiøse oberst Frands Juul. Den tålmodige diplomat Henning Meyercrone. Kongesønnen Kristian Gyldenløve. Der er kidnapning på åbent hav, uægte børn, hof-intriger, og kampe fra Catalonien til Flandern - og hele vejen tilbage igen! Men også historien om to riger, der prøvede at opretholde et venskabeligt forhold.

Foredraget er i samarbejde med Folkeuniversitetet. Sted: Viborg Katedralskoles bibliotek. Entré: gratis. Foredraget er på dansk.

Tirsdag den 22. oktober kl. 19.00:

Vinterberg Søren Vinterberg, mag. art. og anmelder i Information og Politiken i over en menneskealder fortæller om Tintin mellem børneværelse og Balzac. Det foregår i samarbejde med biblioteket.

Tegneserien om "Tintins oplevelser", som belgieren Hergé (Georges Rémi, 1907 - 1983) indledte for 90 år siden, er udgivet på et utal af sprog verden over og elsket af millioner af børn og voksne. Seriens brogede figurgalleri - kaptajn Haddock, professor Tournesol, Dupond & Dupont mfl - er blevet sammenlignet med Honoré de Balzacs "Comédie Humaine". Men er kaptajn Haddocks møde med operadivaen Bianca Castafiore virkelig inspireret af Balzacs "Sarrasine"? Søren Vinterberg fører os ind i Tintins og Terrys spor og indkredser deres plads i billed- og litteraturhistorien.

Entré: 50 kr. (25 kr. for medlemmer af Alliance française). 20 kr for et glas vin. Arrangementet er et samarbejde mellem Alliance française og Viborg Bibliotekerne. Det finder sted på Viborg Hovedbibliotek, lokale 3. Meget gerne tilmelding www.viborgbib.dk.

Tirsdag den 10. september kl. 19.00:

Dessi Foredrag af Sylvain Dessi med titlen: Ciel rouge et colère noire. Ballade en Lorraine entre hauts-fourneaux et laminoirs.

Sted: Viborg Katedralskoles bibliotek. Entré: Medlemmer gratis/andre 25 kr. Foredraget er på fransk.

Sylvain Dessi viendra nous faire une conférence avec projection audiovisuelle sur: Ciel rouge et colère noire, sous-titre Balade rugueuse et poétique entre hauts fournaux et laminoirs.

La conférence aura lieu dans la Bibliothèque à Viborg Katedralskole.

Drapeau francais